Ta hand om trädgårdsskjulet

Ta hand om trädgårdsskjulet

Det är oftare lättare sagt än gjort att hålla sitt trädgårdsskjul i topptrim. Vanligtvis finns det en rad andra sysslor som är betydligt viktigare att ta tag i innan skjulet kommer upp på att-göralistan. Detta är dock synd, då du men några enkla handvändningar kan förvandla trädgårdens skamfläck till någonting att vara stolt över.

Här kommer några enkla tips som kan hjälpa dig att förvandla ett trist trädgårdsskjul till något vackert såväl som praktiskt.

  1. Montera väggfasta hyllor och krokar. Ju mer du får bort från golvet, desto lättare är det att hålla ordning och hålla rent. Märk upp på hyllorna var allting ska ligga så hittar du lätt det du söker efter, nästa gång du går in i skjulet.
  2. Använd hållbara och stabila lådor på golvet för förvaring. Det är ofta skönt att slippa ha saker liggande löst på golvet.
  3. Var sak ska ha sin plats! Var tydlig med var allt ska vara så är det mindre risk att det blir stökigt. Precis som på hyllorna kan du märka upp på golvet var allt ska stå. En plats för gräsklipparen, en plats för trimmern och en plats för jordsäckarna exempelvis.
  4. Måla skjulet med tålig färg. Måla om hela skjulet såväl invändigt som utvändigt. Använd dig gärna av en ljusare färg på insidan för att ge en ökad känsla av rymd. Har du funderingar på vilken typ av färg du bör använda eller hur du ska förbehandla ytan kan du alltid ta kontakt med din lokala målare som antingen kan hjälpa dig med målningen eller ge dig tips om material och tillvägagångssätt.
  5. Håll ingången fri! Se till att du alltid enkelt kan komma in och ut ur skjulet när du behöver. Montera gärna en tröskel eller ramp så att du lätt kan köra in och ut med exempelvis gräsklipparen eller skottkärran.
  6. Pynta utsidan på skjulet! Varför inte sätta upp en vindflöjel på taknocken, klätterväxter längs väggarna eller en vacker lampa vid dörren? Endast fantasin sätter gränser för vad du kan göra med ditt trädgårdsskjul.
  7. Lägg ett skyddande papptak. På så sätt slipper du riskera att det regnar in och dina trädgårdsverktyg blir förstörda. Se över det med jämna mellanrum så att det skyddar som det ska.
  8. Blommor ger en hemtrevlig känsla. Vill du anstränga dig lite extra kan du exempelvis anlägga små rabatter runt skjulet så att det ger känslan av att vara ett litet bostadshus. Varför inte hänga upp en välkommen in-skylt på dörren också för att skapa en hemtrevlig känsla