Låt din badtunna ta plats i trädgården

Låt din badtunna ta plats i trädgården

Att fler och fler svenska familjer har börjat upptäcka och sjunga badtunnans lov är enbart positivt. Investerar man i en badtunna så får man väldigt mycket på köpet; man får ytterligare en plats att umgås, man får en chans till själslig rekreation och framförallt så får man en väldigt häftig upplevelse under vinterhalvåret. Det många svenskar dock inte får är en estetisk tilltalande trädgård.

Med detta menar vi att många ställer ut sin nyköpta badtunna lite på måfå och låter den stå som en koloss dit allas blickar riktas. Vi menar att man genom några enkla trick kan integrera badtunnan och göra den till en del av sin trädgård; en oas dit blickarna riktas av hänförelse snarare än bara för att den står där och tar plats.

Missförstå oss rätt här – vi menar inte att en badtunna är ful på något sätt, det finns många snygga varianter; det vi talar om är att man kan göra den till en självklar del av den naturliga miljö man har på sin tomt. Våra tips? Vad sägs om dessa:

  • Plattsättning. För att få en stabil badtunna så räcker det med ett plant underlag och vi tycker att man kan lägga ner lite tid – och pengar – på plattsättning. Det vill säga; gör platsen där tunnan ska stå till någonting vackert. Du får dels ett plant underlag och du får på köpet också ett extremt vackert sådant. Bonustips: våga lägg plattorna i något mönster.
  • Blommor och växter. Miljön runt omkring bör vara inbjudande och här är växter och blommor den bästa vägen att gå. Låt din badtunna ligga mellan prunkande växter, låt den stå i en lummig miljö eller varför inte sätta upp en spalje där du anlägger exempelvis murgröna. Ta gärna kontakt med en trädgårdsmästare som kan guida dig rätt kring vilka växter som passar. Under vintern så ger snön den inbjudande effekten – i kombination med nästa punkt.
  • Idag finns det större möjligheter än någonsin att skapa en riktigt mysig belysning – utan att det kostar för mycket pengar. Dels så har vi de klassiska lyktorna som vi främst rekommenderar vintertid och dels så har vi även lampor av solenergi som ger området kring din badtunna den där wow-effekten du vill ha. Överväg även ljusgirlanger för ytterligare myskänsla.
  • Kvällsol är definitivt att föredra – ni kommer förmodligen att bada mest under kvällen – och du bör ha planerat din placering av badtunnen efter hur solen går.
  • Matcha dina utemöbler. Har du en badtunna av trä så försök att skaffa utemöbler som går i samma stil och är av samma material. Det ger ett mer harmonisk, mer sammanhängande intryck.
  • Använd fantasin. Fågelbad, eldfat, små plattor som leder er mellan hus och badtunna… Använd fantasin och skapa en riktigt skön plats för avkoppling.