Bättre kvalitet på markiser idag

Markiser har i dagsläget ett väldigt dåligt rykte – ett oförtjänt sådant som verkligen är i behov av att skjutas i sank. Först och främst så förklarar vi här hur detta dåliga rykte uppstått och här finns det några detaljer som tillsammans skapat detta. Vi tar dessa detaljer en för en och därefter så rutar vi upp motargument under. Vi säger att det handlar om ett hus i Stockholm som ligger i söderläge och som i och med detta har sol på sig under en stor del av dygnet.

  • Påstående: markiser fungerar inte som solskydd. Många anser att markiser är underlägset jämfört med exempelvis persienner.
  • Svar: markiser är ett utmärkt solskydd som förvisso inte har lika hög effekt som persienner men som å andra sidan tillåter att man kan se ut. Huset i Stockholm och de boende där kan således se vad som händer utanför – trots att solskyddet är utfällt.
  • Påstående: markiser går sönder och har dålig livslängd.
  • Svar: detta har till vis del varit sant; markiser har länge dragits med detta problem, men i dagsläget så har man utvecklat material och tekniker. Markiser har – helt enkelt – utvecklats mer efter vårt nordiska klimat och passar således denna familj i Stockholm perfekt.
  • Påstående: Markiser är dyra. Många anser att kostnaden är för hög i förhållande till den effekt man får.
  • Svar: Det finns markiser för alla prisklasser och för alla plånböcker. Förr om åren kanske det handlade om ett dyrare pris, men så är det alltså inte längre.
  • Påstående: markiser rostar och är svåra att veva in- och ut.
  • Svar: I dagsläget så har man sett en stor utveckling gällande funktioner på markiser och här talar vi främst om de större modellerna. Vi kan säga att familjen i Stockholm har en stor baksida där man vill kunna skapa skugga då man äter. Den markis man har är modern och här räcker det med att fadern – via sin mobiltelefon – trycker på en knapp och så åker markisen in till väggen. Man kan således i dagsläget glömma allt vad vevar heter, man kan glömma rost och man kan glömma att stå i regnet och veva sin markis. Ett enkelt tryck och allting sköts per automatik.

Där hade vi alltså några exempel på hur stor utvecklingen varit och vi dessutom lägger till att färgerna kommer i fler utföranden, att storlekarna finns och kan skräddarsys efter behov samt att man numera också kan få sin markis installerad av rena proffs – för en billig kostnad – ja, då förstår man också varför detta solskydd åter ska räknas som en allvarlig utmanare. Åtminstone för husägare och detta oavsett om man bor i Stockholm, Göteborg eller någon annan stad i Sverige.

Här kan du läsa mer om markiser.