Trädgårdsskötsel

Allt om hur du sköter din trädgård

Välkommen till trädgårdsexperten. Här har vi samlat massor av relevant information om odling och trädgård på samma plats.

Trädgården är rena djungeln. I alla fall kunskapsmässigt, det är inte lätt att hålla reda på allt som behövs för att man ska få det att gro ordentligt i trädgårdslandet.

För att skapa reda i det gröna har vi här på trädgårdsexperten skapat en samlingsplats för allehanda kunskaper om odling och trädgårdsmästaryrket.

Trädgårdsmästaryrket är brett och kräver en hel del flexibilitet. Vissa arbetar på stora trädgårdsföretag och odlar växter som säljs, andra sköter parkanläggningar. Trädgårdsmästaryrket är mycket säsongsbetonad, därför är det många som sommarjobbar i branschen. Men det finns också trädgårdsmästare som jobbar året om, det rör sig ofta om egenföretagare som odlar i växthus.
Kunskaper om olika växter, fröer, jordtyper och klimat är förstås också viktigt för en trädgårdsmästare. Läs mer om odlingens alla möjligheter och begränsningar hos oss.

Viktigt miljötänk

Miljötänkandet blir allt viktigare och det gäller förstås även trädgårdsmästaryrket. Vilka typer av gödsel och bekämpningsmedel man använder är ett allt viktigare konkurrensmedel för trädgårdsföretagare.
Teorierna om vad som fungerar när det gäller att odla är många, men med grundkunskaperna som vi delar med oss på trädgårdsexperten så är man en bra bit på väg mot en vackrare och grönare trädgård.
Här kommer vi även att lägga upp länkar till olika företagare i trädgårdsbranschen. En bra hjälp för den som söker en kvalificerad trädgårdsmästare.

Något av innehållet på trädgårdsexperten:

• Vad gör egentligen en trädgårdsmästare? Här kan du läsa om de arbetsuppgifter som ingår i yrket.
• Här bjuder vi på några grundläggande odlingstips för trädgårdslandet.
• Här kan du läsa om de vanligaste skadedjuren och vad man kan göra åt dem.